Komplett kommunikationslösning från RingUp

Småländskt gastrohotell som uppmärksammats i europeisk media

Journalister från flera europeiska länder har under våren rest till Växjö för att recensera PM & Vänner Hotell. Kanske inte så konstigt eftersom hotellet kombinerar funktionalitet med smakfull design där ingenting lämnats åt slumpen. De 74 hotellrummen har exempelvis utrustats med designtelefon och RingUp/Telekonsult Syd AB Växjö har ansvarat för hela telekommunikationslösningen till hotellet.

PM & Vänner Hotell i Växjö andas lyxhotell och här kan man välja att bo i rum från 24 kvm och upp till stora sviten som är på 68 kvm, i två våningar. Hotellet öppnade den 30 april i år och är framförallt ett komplement till gastronomika restaurangen PM & Vänner.
– Restaurangen har många gäster som reser långt för att äta gott och då tycker vi även de ska kunna kombinera den resan med ett boende som har samma kvalitet, berättar Jesper Rognefall på PM & Vänner Hotell.
I samma hus på Storgatan i Växjö ligger restaurangen PM & Vänner som startades 1992 av Per Bengtsson och Monica Karlsson. Per Bengtsson, med internationell erfarenhet som kock, är smålänning i grunden och när han valde att flytta hem ville han skapa en krog utöver det vanliga i Växjö. Affärsidén var att ta till vara de råvaror som Småland erbjuder från skog, äng och sjö.

Årets krögare
Krogen har fått ett antal gastronomiska utmärkelser och Per Bengtsson utsågs till ”Årets krögare 2009”. White Guide placerade restaurangen på nionde plats i senaste Svensk Mästarklass.
Men ett problem har varit att långväga gäster inte haft boende när det avnjutit sin smakfulla måltid.
– Hösten 2011 fick fastigheten ny ägare och då öppnades möjligheten att bygga en hotelldel i anslutning till restaurangen. Självklart skulle hotellet hålla samma klass som restaurangen och anknyta till det lokala på samma sätt, berättar Jesper Rognefall.
Det innebär bland annat att man valt material som öländsk kalksten, ekstockar från smålandsskogarna och glas från Orrefors, designat av Ingegerd Råman. Hotellet har ritats av Malmöarkitekten Johan Lindvall.
Sedan hotellet öppnade har det varit mycket medial uppmärksamhet och journalister från hela Europa har förundrat sig över att hitta ett sådant lyxigt hotell i en småländsk stad.
– Vi har fått ett väldigt bra mottagande och beläggningen har varit bra, upplyser Jesper.
Restaurangdelen hade sen tidigare RingUp/Telekonsult Syd Växjö som leverantör av telekommunikationstjänster.
– Det har fungerat bra och det var naturligt att vända sig till dem när vi nu behövde en växellösning för hotelldelen. Vi ville ha utökade funktioner så att vi exempelvis kan koppla samtal mellan oss med hjälp av snabbvalsfunktioner. Det skulle även vara möjligt att ringa mellan rummen och vi ville ha automatisk omkoppling av samtal från restaurangen till hotellreceptionen vid hög beläggning, berättar Jesper vidare.

Snygg telefon en utmaning
Mats Cesar på RingUp/Telekonsult Syd rekommenderade en Aastraväxel som möjliggör rösttrafik, meddelandetjänster och alarmhantering mellan Aastras trådlösa DECT-telefoner och IP-växelsystem. Telefonerna på rummen blev designtelefoner, signerade den danske designern Jacob Jensen.
– Att hitta en snygg telefon som matchade stilen i deras hotellrum var en utmaning, säger Mats Cesar.
Jesper Rognefall är nöjd.
– Telekommunikation tar man bara för givet. Men ska man ha en bra helhet krävs att även de självklara funktionerna håller samma klass om övriga hotellet. Vi fick en både enkel och funktionell lösning. De var väldigt lyhörda för våra krav och behov.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår