Factory Fitness i Norrköping spränger gränser

Ett av världens mest avancerade gym har invigts

Äntligen är det invigt - Sveriges största gym, som dessutom är utrustat med världens mest avancerade tekniska lösningar. Factory Fitness i Norrköping är ett glimrande eldorado såväl för träningstörstande människor som för rena teknikfreaks.
– Alla kommer att minnas sitt besök här, säger initiativtagaren Peter Eriksson.

Peter Eriksson är entreprenör ut i fingerspetsarna och har en lång historia inom gymbranschen. Sedan han kom till Norrköping 1988 har han startat ett tjugotal gym - de flesta i rollen som utvecklingschef för ett par stora kedjor. Men något som liknar Fitness Factory i Norrköping har inte ens Peter Eriksson varit med om och dra igång tidigare.
I anrika Svea Chokladfabriks gamla lokaler står nu ett 6000 kvadratmeter ultramodernt gym färdigt. Det är Sveriges största träningsanläggning och här hittar man även framtidens träningskoncept: X-Force. X-Force är en patenterad träningsprodukt, baserad på så kallad negativ träning. Konceptet X-Force 3-1-5 innebär en fördubblad effekt jämfört med traditionell styrketräning. Den negativa rörelsen ger 40 % ökad belastning, som gör att du får en mycket effektivare träning och kan halvera din träningstid.
– Vi erbjuder ett brett utbud, som passar alla. I min värld är gymmet bara den första etappen i en större satsning, som även ska innefatta hotell och spa, berättar Peter Eriksson.
Gymmet är dock alltid navet i verksamheten och Peter har redan klart för sig vad han ska svara om han i framtiden får frågan om det finns gym på hotellet.
– Nej, men det finns hotell på gymmet, skrattar han.
Med gymmet i centrum, var det en självklarhet att satsa stort. Och det är därför inte bara träningsprodukten som är unik på Factory Fitness. Även den som inte är så träningsvillig, men däremot är intresserad av allt vad den senaste tekniken har att erbjuda, kommer bli överväldigad vid ett besök här.
Storbildsskärmar från Samsung, Stadiums första interaktiva butik, heldatoriserade väggar som ändrar utseende utifrån datastyrda program, styrning av allt från ljud och ljus till dörrar och larm, projicerade bilder i vattenfall och en rad andra innovativa tekniska lösningar, gör ett träningspass på Factory Fitness till en totalupplevelse.
– Det är närmare två år av idéarbete och skissande som ligger bakom de tekniska lösningarna, berättar Clas Thorell på RingUp i Norrköping, som fick helhetsansvaret för planering och installation av all teknisk utrustning, såsom telefoni, larm, ljud- och bild, data etc.
– Vi har arbetat med några av landets främsta leverantörer och samarbetspartners för att nå ett toppresultat.
– Att få göra en sådan här totallösning och med de här resurserna i botten har varit otroligt spännande. Redan nu vet vi att det kommer flyga in folk från hela världen för att se och uppleva anläggningen.
Peter Eriksson är själv väldigt nöjd med sin skapelse, när den nu står färdig.
– Vi kan gymbiten och RingUp kan det tekniska. Jag har fått riktigt bra support med helhetslösning för all teknik som vi nu ser här och tillsammans har vi skapat ett enormt starkt koncept, avslutar Peter

Factory Fitness träningsutbud:
X-Force: 112 träningsmaskiner
Fria vikter: 600 kvm med bl.a. Quenax
Cardio: 100 enheter, 40 löpband, 30 crosstrainer, 20 cyklar, 3 trappmaskiner, 2 Gauntlet cyklar, 5 roddmaskiner m.m.
Wheeling: 75 platser
Övrigt: Gruppträning, personlig träning m.m.

Teknik:
Ljudsystem med 180 högtalare, ett 10-tal basar och åtta zoner där man kan välja olika källor och olika volymnivå för hela anläggningen.
TV-system med 50 skärmar och åtta olika källor där man kan ha olika kanaler och källor på skärmarna.
Allt ljud och bild styrs via en 7”-skärm.
LG telefonväxel med trådlösa telefoner och mobile extension.
Datanätverk med pekskärmar för kassahantering och internt nätverk.
Trådlöst lan för hela anläggningen så alla kan använda wifi.
Brandlarm och inbrottslarm.
PA system för aerobic- och spinningsalar.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår