Tony Rickardssons nya sport är jobbet

Tony Rickardsson – flerfaldig världsmästare i speedway, en andra karriär i bilracing, finalist i Let´s Dance och numera områdeschef för Swedish Match Östeuropa.
Jobbet innebär många resor och i bagaget finns alltid en iPhone, en iPad och en laptop.
– All teknik som funkar som praktiska hjälpmedel är bra. Just nu är det full fokus på jobbet.

2006 gick Tony Rickardsson i pension från livet på världens speedwaybanor. Då hade han vunnit allt som gick att vinna, bland annat sex individuella VM-guld och ville prova på andra saker i livet.
Att gå över till fyrhjuliga fordon var inget naturligt steg utan tillkom snarare av ett växande intresse för bilsporter. Det resulterade i att han själv började köra för det egna stallet Rickardsson Racing och var med och byggde upp den skandinaviska tävlingsserien Porsche Carrera Cup.
– 2004 deltog bara sex bilar men successivt lyckades vi bygga upp ett intresse för serien. Idag är det världens största Porsche Carrera Cup-mästerskap.

Reser mycket
Samarbetet med Swedish Match går tillbaka till 2001 och när Tony Rickardsson slutligen bestämde sig för att sluta tävla efter många års samarbete på racingbanan var det på grund av att Swedish Match erbjöd honom jobb som områdeschef för Östeuropa.
Enligt Tony Rickardsson innebär arbetet ett jätteengagemang som kräver hans fulla närvaro. Resorna är många och sträcker sig från de närmsta östländerna ända ner till ryska grannländer mot Asien.
– Jag har alltid med mig mobilen, iPaden och en laptop när jag reser. iPaden tycker jag är otroligt bra vid möten där man kanske inte är beredd att börja diskutera affärer. Den är liten och ofarlig när man vill visa upp en presentation eller bara göra anteckningar när man befinner sig ute i marknaden.

Macfantast
Att det blivit Appelprodukter är ingen slump, även om Tony använder PC i jobbet. Privat är det Mac som gäller.
– För tio år sedan använde jag inte datorn så mycket i mitt dagliga arbete men idag har jag givetvis jättestor nytta av både den och andra tekniska hjälpmedel i jobbet. Bland annat synkar jag anteckningar, kontakter, kalendrar och mail med både datorn, mobilen och iPaden. På så vis har jag alltid en fullt uppdaterad back-up om något skulle hända.

Använder appar
De inbyggda iPhonefunktioner som Tony Rickardsson använder mest är kalkylatorn och valutaomvandlaren. Han har även laddat hem diverse appar och använder dem till allt från att göra privata aktieaffärer till att synka meddelanden och mail.
– Jag önskar att mobilen även skulle kunna ersätta alla olika kontokort. Det kanske blir möjligt i framtiden, likaså min drömapp: att kunna använda mobilen som pass.
Att alltid vara nåbar kan ha sina avigsidor, men Tony tycker inte att det är något problem – tvärtom är mobilen alltid påslagen om det skulle uppstå situationer som måste hanteras direkt. Det ingår som en del av den vardagliga arbetssituationen.
– Jag har mycket ansvar men det är också otroligt roligt. Jobbet är min nya sport!

Fakta: Tony Rickardsson
Född: 1970
Bor: I Avesta
Familj: Sambo och fyra barn, 15. 11, 2 år och en på sju månader
Gör: Områdeschef Swedish Match
Känd för: Enastående speedwaykarriär med sex VM-titlar individuellt och flera i lag. Kortare karriär som bilracingförare. Jerringpriset 2005, Årets Idrottsman 2005, Bragdguldet 1999.
Övrigt: Kom tvåa i Let´s Dance tillsammans med Annika Sjöö 2008 och träffade i samma veva sin livspartner Christina Samuelsson.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår