Skelleftebränslen AB:

RingUp hjälpte oss hitta rätt tredjepartsmodem

Skelleftebränslen, med ett flertal egna tankstationer i Norrland, har ett nära samarbete med RingUp/Carcom kring kommunikationslösningar via VPN-modem.
– Vi är i behov av en entreprenör som kan hjälpa oss direkt om vi får problem. Det är bland annat därför vi valt RingUp/Carcom, säger Tommy Hunesjö som är ansvarig för företagets IT-lösningar.

Skelleftebränslen, med huvudkontor i Skellefteå och filial i Umeå, ingår i Skoogs Handels AB och har cirka 35 anställda. Företaget startades 1988 av tre entreprenörer, varav Per-Erik Jakobsson fortfarande är kvar, numera som bolagets VD.
– Vi har på senare år vuxit när de stora drivmedelsbolagen valt att lämna Norrland, berättar Tommy.
Verksamheten har en stor bredd och utöver bensin, diesel och eldningsolja, säljer man även gas, gasol, pellets, smörjmedel, olika kemikalier med mera.
Eftersom Skelleftebränslen har egna tankkort och alla tankstationer är obemannade, sköts kommunikationen via tredjepartsmodem och VPN-lösning med brandvägg för säker uppkoppling. Samma sak när huvudkontoret kommunicerar med tankbilarnas transportsystem.
– Vi behövde helt enkelt hjälp med att hitta modem och en säker lösning som var anpassade för vår verksamhet. Det tar ju sin lilla tid om jag själv ska skaffa den sakkunskapen och leta upp det bästa alternativet som finns på marknaden. Därför tog vi kontakt med RingUp/Carcom, upplyser Tommy vidare.
– Vi är certifierade för säkra VPN-lösningar sedan i höstas, upplyser Fredrik Johansson på RingUp/Carcom.

Snabb service
Tommy är mycket nöjd med modemen.
– När kunder dragit sitt kort och tankat klart kommer informationen direkt in i vårt affärssystem och hamnar i fakturaunderlaget. Med den här modemlösningen är det också enkelt att kommunicera med tankbilarna och lägga in en ny order när de är ute och kör. Omvänt så använder chaufförerna datorn i bilen och skickar informationen om vilken kvantitet som levererats.
Om ett modem skulle gå sönder får de snabb hjälp.
– Vi kan få ett nytt direkt från RingUp/ Carcom.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår