Detaljerna avgörande för Färjestad BK

– Internet och tv i bussen gör resorna kortare

För Färjestad BK:s hockeykillar är det perfektion som gäller. Det är de små detaljerna som gör att laget år efter år parkerar i toppskiktet av hockeyns elitserie. Som exempelvis att ha tillgång till Internet och digital-tv i spelarbussen.

I år gör Lennart Persson sin 19:e säsong som chaufför för Färjestad BK:s a-lag i hockey. I avtalet med bussbolaget Nobina har FBK till och med låtit skriva in att det är just Lennart som ska vara chaufför när laget åker på sina bortamatcher.
– Ja, något har man väl lärt sig under åren, skrattar Lennart Persson.
– De här killarna spenderar massor med tid i bussen och åker i den därför att de måste, inte för att de nödvändigtvis vill det. Därför är det jätteviktigt att allt funkar runt omkring dem och att de har tillgång till de bekvämligheter som finns, säger Lennart.

Internet i bussen
Färjestads buss är utrustad för att ge spelarna högsta möjliga komfort och omgjord helt utifrån deras önskemål. Det senaste projektet var att anlita RingUp/Carl Radiokontroll för att installera Internet och marksänd digital-tv i bussen.
– Att ha ett klockrent fungerande Internet på bussen är väldigt mycket värt och att kunna se på tv är också uppskattat. Killarna är verkligen jätteglada över det och det gör deras resor kortare.
– RingUp/Carl Radiokontroll gjorde ett kanonjobb. Jag har samarbetat med dem under en lång tid och de ställer alltid upp och hjälper mig med det jag vill ha, berättar Lennart Persson, som under åren har blivit lite av hustomte till FBK:s a-lag.

Drömyrke
– Jag har lärt mig hur de vill ha saker och ting. Så fort spelarna drar igen dragkedjan på sina trunkar tar jag över. Allt måste gå på rutin och allt måste fungera. I bussen har jag även med en liten kiosk, där det finns de saker som efterfrågas.
Lennart Persson ser sitt jobb som ett riktigt drömyrke och han har under åren nästan blivit en del av laget. Dötid innan matcherna fyller han med att hjälpa killarna med allt från att gå och köpa snus till att fylla på vattenflaskor och fixa kylpåsar.
– Hockeyn är ett väldigt stort intresse för mig och jag tycker bara det är roligt att hjälpa till med det jag kan. Att få jobba med det här är en ren förmån, avslutar Lennart Persson.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår